Tájékozódjon, mielőtt útnak indul hétvégén a Mátrába


Újabb havazás várható a hétvégén a Mátrában, ami az elmúlt napok csapadékos időjárása után veszélyes helyzeteket teremthet, a fák ugyanis a hó súlyától az úttestre dőlhetnek. A balesetek megelőzése érdekében a hétvégén lezárhatják a Kékestetőre vezető útszakaszt – tájékoztatta a Magyar Közút az önkormányzatot.

Nem volt hiány csapadékból az elmúlt napokban, ami az alacsonyabban fekvő területeken eső formájában hullott, az a Mátra magasabban fekvő tájain, különösen Kékestetőn azonban havazásként jelentkezett, így hazánk legmagasabb hegycsúcsán vastag, több centiméteres hótakaró alakult ki.

Az előrejelzések szerint a következő napokban további havazás várható, ami az elmúlt napok csapadékával együtt balesetveszélyes helyzeteket teremthet, a hó súlyától ugyanis az útmenti fák az úttestre dőlhetnek, mint az megtörtént a hét elején is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a balesetek megelőzése érdekében az előttünk álló hétvégén lezárhatják a Kékestetőre vezető útszakaszt, ezért azoknak, akik a hétvégén Kékesre indulnának, indulás előtt érdemes lesz tájékozódniuk az aktuális helyzetről az Útinform oldalán.

Borítókép: Fa dőlt a Kékestetőre vezető útra 2023. január 16-án. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont.Source link

Hirdetés
Hirdetés
Jövő héten dönt a helyi adók csökkentéséről a testület

Jövő héten dönt a helyi adók csökkentéséről a testület

Jelentősen segíti a felderítést a kamerarendszer Gyöngyösön

Jelentősen segíti a felderítést a kamerarendszer Gyöngyösön